Monday, August 13, 2012

KIYMALI VE KAŞAR PEYNİRLİ PİDE















MALZEMELER:

HAMUR MALZEMESİ İÇİN:

1 Paket maya, 1 paket un, tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Mayayı 1 su bardağı ılık suyun içerisinde 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte eriterek kabartalım.Daha sonra hepsi birlikte güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. 1 saat kadar bekletelim.

İÇ MALZEMELER İÇİN:

KAŞAR PEYNİRLİ İÇİN:

Yarım paket rendelenmiş kaşar peyniri, 1-2 adet çırpılmış yumurta, 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber

KIYMALI İÇİN:

250 gr. kıyma, 2 adet kuru soğan, biber,1 adet rendelenmiş domates, salça, baharatlar

üzerine 1 adet çırpılmış yumurta (klasik kavurarak hazırlıyoruz.)

HAZIRLANIŞI:

Hamurumuz kabarınca unlu zeminde bezelere ayıralım.İstediğimiz büyüklükte merdane ile açınca ortasına harcımızdan koyalım.Kenarlarını kıvıralım.Son olarak kıymalı harcın üzerine yumurta gezdirelim.Fırına verelim.Kaşar peynirli pidemizde bütün malzemeleri karıştırıyoruz.

AFİYET OLSUN.

No comments:

Post a Comment