HAMUR MALZEMESİ İÇİN:
1 Paket maya, 1 paket un, tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Mayayı 1 su bardağı ılık suyun içerisinde 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte eriterek kabartalım.Daha sonra hepsi birlikte güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. 1 saat kadar bekletelim.
İÇ MALZEMELER İÇİN:
KAŞAR PEYNİRLİ İÇİN:
Yarım paket rendelenmiş kaşar peyniri, 1-2 adet çırpılmış yumurta, 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber
KIYMALI İÇİN:
250 gr. kıyma, 2 adet kuru soğan, biber,1 adet rendelenmiş domates, salça, baharatlar
üzerine 1 adet çırpılmış yumurta (klasik kavurarak hazırlıyoruz.)
HAZIRLANIŞI:
Hamurumuz kabarınca unlu zeminde bezelere ayıralım.İstediğimiz büyüklükte merdane ile açınca ortasına harcımızdan koyalım.Kenarlarını kıvıralım.Son olarak kıymalı harcın üzerine yumurta gezdirelim.Fırına verelim.Kaşar peynirli pidemizde bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment