Ramazan-ı Şerif 12.günü iftar menü önerileri:
Soğuk Ayran Çorbası,
Kabak Sandal,
Su Böreği,
İrmik Tatlısı,
Gül Şerbeti
KABAK SANDAL
MALZEMELER:
3 adet kabak,
250 gr kıyma,
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan,
1 rendelenmiş domates,
5-6 dal ince kıyılmış dereotu
Sosu için:1 kaşık salça ,1 bardak su
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanarak,kabukları kazınıp boyuna ikiye ayrılır.
İçleri oyularak(oyduğunuz içleri,sebze yemeklerinde,çorbalarda veya mücver yapımında,salatalarda v.b. kullanabilirsiniz)tuzlu kaynar suda 3 dakika tutulup, çıkarılarak tepsiye dizilir.Tavaya sıvı yağ konularak,soğanlar yemeklik doğranarak pembeleşinceye kadar çevrilir,kıyma ilave edilip beraber kavrulur.Dereotu ve rendelenmiş domateslerde ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir.Hazırlanan iç kabakların içine doldurularak,sos karışımı tepsiye dökülüp 15 dakika fırınlanır.
Üzerine kaşar rendesi dökülerek 5 dakika daha kaşarlar eriyene dek fırınlandıktan sonra servis yapılır.
NOT: Kabakların üzerine başemal sos hazırlanarak dökülüp en üste kaşar rendesi konularak da yapılabilir ben sıcaklarda hafif olsun istediğimden başemal sos kullanmadım.
Siz kullanmak isterseniz başemal sosu,1 kaşık tere yağında 1 kaşık unu hafif kavurarak 1 su bardağından biraz az süt ilave edip unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatıp hazırlayabilirsiniz.
İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
10 yemek kaşığı irmik,
9 yemek kaşığı şeker,
3 su bardağı süt,
çikolata sosu,
ceviz içi
YAPILIŞI:
İrmik,şeker ve süt tencereye konularak kaynatılır.Kıvama gelince tabanı ıslatılan cam tepsiye dökülür.3-4 saat buzdolabına kaldırılarak soğuduktan sonra üzerine ceviz içi serpilip,çikolata sosu gezdirilerek dilimlenip servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
No comments:
Post a Comment