Wednesday, August 1, 2012

İFTAR MENÜLERİ-12-






                Ramazan-ı Şerif 12.günü iftar menü önerileri:

Soğuk Ayran Çorbası,

Kabak Sandal,

Su Böreği,

İrmik Tatlısı,

Gül Şerbeti

             

                                           KABAK SANDAL

             MALZEMELER:

3 adet kabak,

250 gr kıyma,

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan,

1 rendelenmiş domates,

5-6 dal ince kıyılmış dereotu

Sosu için:1 kaşık salça ,1 bardak su

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

               YAPILIŞI:

        Kabaklar yıkanarak,kabukları kazınıp boyuna ikiye ayrılır.

İçleri oyularak(oyduğunuz içleri,sebze yemeklerinde,çorbalarda veya mücver yapımında,salatalarda v.b. kullanabilirsiniz)tuzlu kaynar suda 3 dakika tutulup, çıkarılarak tepsiye dizilir.Tavaya sıvı yağ konularak,soğanlar yemeklik doğranarak pembeleşinceye kadar çevrilir,kıyma ilave edilip beraber kavrulur.Dereotu ve rendelenmiş domateslerde ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir.Hazırlanan iç kabakların içine doldurularak,sos karışımı tepsiye dökülüp 15 dakika fırınlanır.

        Üzerine kaşar rendesi dökülerek 5 dakika daha kaşarlar eriyene dek  fırınlandıktan sonra servis yapılır.

           NOT: Kabakların üzerine başemal sos hazırlanarak dökülüp en üste kaşar rendesi konularak da    yapılabilir ben sıcaklarda hafif olsun istediğimden başemal sos kullanmadım.

     Siz kullanmak isterseniz  başemal sosu,1 kaşık tere yağında 1 kaşık unu hafif kavurarak 1 su bardağından biraz az süt ilave edip unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatıp hazırlayabilirsiniz.  

                                       

                                           İRMİK TATLISI

               MALZEMELER:

10 yemek  kaşığı  irmik,

9 yemek kaşığı şeker,

3 su bardağı süt,

çikolata sosu,

ceviz içi

               YAPILIŞI:

      İrmik,şeker ve süt tencereye konularak kaynatılır.Kıvama gelince tabanı ıslatılan cam tepsiye dökülür.3-4 saat buzdolabına kaldırılarak soğuduktan sonra üzerine  ceviz içi serpilip,çikolata sosu gezdirilerek dilimlenip servis yapılır.

                   

                                               HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

No comments:

Post a Comment