Thursday, August 9, 2012

Buhara Pilavı Tarifi




Adım adım buhara pilavı tarifi..






4-5 kişilik

10 dakika

Tencerede orta ateşte 30 dakika



Malzemeler







Dana eti (100 gram)

Pirinç (3 su bardağı)

Havuç (2 adet)

Tereyağı (2 çorba kaşığı)

Dolmalık fıstık (4 çorba kaşığı, kavrulmuş)

Badem (1 çay bardağı)

Tarçın (1 dal)

Karabiber (1 tatlı kaşığı)

Karanfil (5-6 adet)

Sıcak su (4,5 su bardağı)

Tuz






Püf Noktası






Tercihe göre 1 çay kaşığı yenibahar da ekleyebilirsiniz. Buhara pilavını tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz. Çukur bir kaseye bir kaşık et ve birkaç bademi koyun. Üzerine de pilavı koyduktan sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.






Adım Adım Pişirme


1- 3 su bardağı pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin. Pirinci suyun altında iyice yıkayın ve süzün.



2-
Bu sırada tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdırın. 1 çay bardağı bademi kızgın yağa atın ve kavurun.






3- 100 gram dana etini kuşbaşı kesin. Doğradığınız etleri bademlerle birlikte 1-2 dakika kavurun.






4- 2 adet havucu rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları etlerle birlikte, havuçlar rengini verene ve bademler yumuşayana kadar kavurun.






5- Süzdüğünüz pirinçleri de tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık, 1 dal tarçın, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5-6 adet karanfili ve yeterince tuzu serptikten sonra karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tencereye 4.5 su bardağı sıcak suyu dökün ve kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. 7-8 dakika dinlendirdikten sonra pilavınız servise hazır.



Tagged with: Buhara Pilavı Tarifi

No comments:

Post a Comment