Tuesday, July 24, 2012

Terbiyeli Kuzu Nasıl Yapılır Tarifi



Terbiyeli Kuzu Tarifi Terbiyeli Kuzu Nasıl Yapılır Terbiyeli Kuzu Pişirmek Yemek Tarifleri, mis yemek, kuzu etinden yapılan yemekler, terbiyeli et yemekleri, kuzu kavurma terbiyeli kuzu yemeği, Terbiyeli Kuzu Malzemeler, Terbiyeli Kuzu Oktay Usta Tarifleri, Terbiyeli Kuzu Pişirmek  İçin Gerekli Malzemeler, Yemek Tarifi.


Terbiyeli Kuzu Tarifi 

Malzemeleri:



  • But tarafından 1 kg kuzu eti


  • 3 yumurta sarısı


  • 15-20 adet ufak arpacık soğan


  • 1 çorba kaşığı tereyağı


  • 4 kahve fincanı su


  • 4 adet kakule (bir tür baharat, aktarlarda bulabilirsiniz)


  • 1 limon suyu


  • 2 çubuk tarçın


  • 7-8 tane karabiber


  • Tuz



Hazırlanışı

Kemiğinden ayrılan etleri iri iri doğrayın.

Etlerin yanına tencereye ayıklanmış arpacık soğanları, tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyin.

Her 15 dakikada 1 fincan su ekleyerek (toplam 3 kahve fincanı) 1,5 saat pişirin.

Son yarım saatte tarçın çubuklarını ve kakuleyi ekleyin.

Yumurta sarıları, limon suyu ve 1 fincan su ayrı bir yerde köpürene kadar karıştırın ve hızlı hızlı karıştırılarak tencereye ekleyin.

1-2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra servis edin.

No comments:

Post a Comment