Sponsor Bağlantılar
Adana Kebap nasıl yapılır, Doğunun muazzam lezzetlerinden bir tanesi olan adan kebabının en güzel ve akıcı tarifi sizlerle..
Gereken Malzemeler
Yarım kg dana kıyma
8 tane Çarliston Biber
Yarım tatlı kaşık kimyon
Yarım tatlı kaşık acıbiber
1 tutam maydonoz
Yarım tatlı kaşık toz acıbiber
1 tane Kuru soğan
4-5 tane Domates
İstenilen miktarda pide
Yassı şiş ve yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır Adana Kebabı
İlk olarak kasaptan almış olduğumuz kıymayı derin bir kaba güzelce koyuyoruz ve daha sonra ise soğanımızı ince bir şekilde doğruyoruz. Daha sonra ise kıyma, acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyerek elimizle güzelce yoğuruyoruz. Şişleri yağladıktan sonra kıymayı 8 veya 9 porsiyon şeklinde şişlere geçiriyoruz. Yıkanmış domateslerimizi ise biberleri ikiye bölüp ızgaranın kenarına düzgünde diziyoruz. Bir yandan da pideleri kızartıyoruz pişirdikten servise hazır hale getiriyoruz.
Adana Kebabının Püf Noktaları
Et Seçimi: Yağsız, sinirsiz koyun etine, kuyruk yağı eklenerek hazırlanır. Koyun en az 1 yaşında olmalıdır ve doğal beslenmişi tercih edilmelidir. Eti ve kuyruk yağını bir gün önceden alarak dinlendirmelisiniz. Dinlendirmesseniz eti kolay bir şekilde kullanamassınız.
Kıyma Nasıl Şişe Saplanır: Kıymayı saplayacağımız şişler 0,5 cm kalınlığında 3 cm genişliğinde ve 90 – 120 cm uzunluğunda olmalıdır ve bunu yapacak kişi gerçekten uzman olmalıdır. Bunu yapan kişi elini çok az ıslatmalıdır. Pişirirken meşe kömürü kullanılmalıdır ve şiler sürekli çevrilmelidir.
Adana Kebap Yapılışı Videolu Anlatım..
No comments:
Post a Comment