Monday, February 27, 2012

Samsa Tatlısı

Malzemeler

200 gr milföy hamuru

Yarım su bardağı dövülmüş badem

2 Çorba kaşığı tozşeker

1 Adet yumurta beyazı

Şerbeti için :

1.5 Su bardağına yakın tozşeker

1 Su bardağına yakın su

Yarım limon

Mutfak

Zorluk 2

Süre 65 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

Hazırlanışı

Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.

Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.

Rulo biçiminde sarın.

Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.

Küçük kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.

Soğuduktan sonra servis yapın.

NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi.

No comments:

Post a Comment