Un Kurabiyesi
Malzemeler
►2 Su bardağı un
►135 gr tereyağı
►2 çorba kaşığı sıvıyağ
►1 adet yumurta beyazı
►Yarım su bardağı pudraşeker (65 gr)
►Yarım su bardağı mısır nişastası (65 gr)
►1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
►1 paket vanilya
Un Kurabiyesi Tarifi:
► Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını, sıvıyağ ve yumurta beyazı ile çırpın. Şeker ve nişastayı ilave edip karıştırmaya başlayın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. (Kullanacağınız yumurta beyazının gramajına veya tereyağının kalitesine göre 1-2 kaşık un eklemeniz gerekebilir.)
► Hamuru 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Fırını 140 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamurdan ufak parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. 140 derece fırında rengi beyaz kalacak ve üzerleri çatlayacak şekilde 17-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Üzerlerine pudraşeker serperek servis yapın.
Sponsor Bağlantılar
Bu Tarife Yorum Yazın,
Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment