Thursday, March 8, 2012

Karnıyarık

Malzemeler (4 kişilik)

6 adet patlıcan

250g orta yağlı kıyma

salça

3-4 diş sarımsak

Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp tepeleri bıçakla kesiyoruz. Kestiğimiz her patlıcan için aynı işlemi uygulayarak sosis kızartacak gibi bıçakla bir aşağısından bir üst tarafından bıçakla bir dilim kesiyoruz. Bu aşama kızartırken bize çok yardımcı olacak. Patlıcanlarımızı kızartma yapına alıp kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları bir borcama diziyoruz. Öte yandan kıymamızı az bir yağda tava içinde öldürüp pişiriyoruz ve üzerine tuzunu karabiberini ya da damak zevkinize göre baharatları karıştırıyoruz. Hazır olan iç sosunu, patlıcanların arasını açarak bir veya iki yemek kaşığı dolduruyoruz. Bütün patlıcanlar için aynı işlemi yapın ve üzerine sulandırdığınız salçayı gezdirin. Sarımsakları patlıcanların aralarına sıkıştırarak lezzet ve koku vermesini sağlıyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında salça suyunu biraz çekip kaynayınca servis yapabilirsiniz.





Kesinlikle onerdigimiz ilginc yazilar : eller ayaklar

No comments:

Post a Comment